Дезодоранти със или без алкохол

Дезодоранти със или без алкохол?

Той притежава антисептични свойства и изпълнява ролята на консервант. Алкохолът влиза ив състава на множество парфюми. Ако имаме чувствителна кожа, трябва да избягваме дезодориращите средства, чиито формули включват алкохол, тъй като дразнят кожата. Не се препоръчва също така да ги използваме директно след епилация, както и в случай на възпаление на епидермиса.

При жега

При нормална температура и умерео физическо натоварване тялото отделя по 0,5 до 1 литър пот дневно. Когато обаче е прекалено топло, потните жлези изхвърлят по-голямо количество от нея, за да поддържат телесната му темперетура на 37 градуса. Ето защо се отделя по-голямо количество пот. Този процес може да има тежки последици, ако не се вземат необходимите мерки.
Ето как да се предпазите:

- Не се колебайте да използвате антиперспиранти за подмишниците, ръцете или краката. Това не препятства потоотделянето и не нарушава процесите на регулиране на телесната температура.

- След душ изсушавайте тялото си добре. Влагата е най-блогоприятната среда за зараждането и развитието на микроби, а под тяхно влияние потта придобива по-силно или слабо изразен мирис.

- Намалете консумацията на храни с много подправки, както и на кофеин: те разширяват кравоносните съдове, стимулират дайността на потните жлези и повишават потоотделянето.

- Не носете дрехи от синтетични материи или прекалено стегнати, тъй като те усилват потенето.

You can leave a response, or trackback from your own site.