Избор на костюм – цветовата гама

Избор на костюм – цветовата гама

Що се отнася до цветовата гама, тя е доста сдържана и в нея влизат всички оттенъци на кафявото: от бежово и капучино до черен шоколад. Актуална е и есенната палитра: ръждиво, жълто-кафяво, каки. Но понеже лидер на сезона все пак е черното, то не бива да бъде пренебрегвано, особено ако е в своя по-мек, приглушен вариант. Защото само на пръв поглед черното изглежда винаги еднакво. На практика съществуват десетки негови оттенъци и вашата задача е да се спрете на по-топлите, сякаш леко патинирани нюанси, като ги съчетаете с бяло, оранж, жълто и обувки във същите цветове.

Тъканите, от които се шият костюмите, трябва да са качествени: туид, мерило, памук и даже коприна, при което вълнените платове обикновено са на дискретни райета или миниатюрни каренца, а коприната и памукът са дюс. На модната сцена се завръща и любимият десен на англичаните, т.нар пари крак, актуален е и класическият шотландски тартан.

Както преди десетилетия , така и днес най-важните фактори, гарантиращи елегантността на деловия ансанбъл, са изчистената линия, оригиналните завършващи детайли, перфектният шев, изтънчените цветови комбинации.

You can leave a response, or trackback from your own site.