Моден пътеводител

Време за нежност

Според познавачите гладкото кадифе е най-новата и едновременно с това най-деликатна тенденция на сезона. Дизайнерите предлагат ефектни рокли във виолетово, зелено или пурпурно, без да забравят и нежните флорални десени. При едно-единствено условие – кадифето да изпълнява солова партия, да не бъде “тормозено” от съседството с други тъкани. Обувките могат да бъдат най-различни като се започне от отверени отпред обувки на ток и се стигне до по-официалните дамски обувки.

Кожи

Скъпите астрагани, визони, лисици се завръщат триуфално и на подиума, по улиците. Но дизайнерите вече не се вдъхновяват от широките, метящи пода шуби. Те предпочитат вталените мената до коленете, късите пелеринки, палтата до талията, като безусловни фаворити на сезона са десените на петна и размити райета. В много случай талиите са подчертани не с кажени колани, а с ярки копринени пояси.

Винаги на път

Няма да сбъркаме, ако избираме аксесоарите си мислейки за пътешествия до близки и далечни земи. Трябва да имаме предвид, че сред чантите абсолютен лидер ще бъдат моделите с форма на умален пътнически сак, а за първото място върху дамските глави ще се борят английските каскети и типично руските шапки с пищен косъм. Ботушите, ботите и дамските обувки са украсени с множество каишки, копчета, ресни и шнурове. Колкото по-високи са, толкокова по-добре.

You can leave a response, or trackback from your own site.