Модни хрумвания

От Русия с любов

Колекциите на големите стилисти изглеждат едва ли не като пособия за изучаване на руската история. Ярките флорални десени, разцъфтелите върху вълнени поли, дългите плетени жилетки с кожани яки, кожухчета, зимните обувки тип ботуши с обърната кожа, много златни бродерии и почти задължителните шапки ни пренасят в носталгичното минало на великата страна.

Готика

Драматичната и доста мрачна елегатност на героините от готическите романи азвладяват подиумите. За щастие приглушената гама и пълното отсъствие на наситените цветове се компенсират от сложните кройки и свръхлуксозни материи като коприна, кадифе, дантели. Тоалетите се съчетават с подходящи за случая бижута: камеи, емайлирани брошки, напомнящи за викторианската епоха, огромни малтийски кръстове.

След десет – двайсет години

80-те години на миналия век утвърдиха безброй налудничави на пръв поглед идеи. Модата сега пък узаконява времета отпреди две десетилетия, налагайки безпрекословно някои от тогавашните шлагери: обемния, за предпочитане двуцветен пуловер с ръкави, ярките костюми с подплънки на раменете, огромните копчета и циповете с декоративни функции.

You can leave a response, or trackback from your own site.