Пародонтит

Пародонтит

Пародонтитът и свързаните с него усложнения засягат над 1/3 от хората навършили 30 години. Винаги е по-добре да се наблегне на профилактика и превенция на дадено заболяване, а не да се обърнем за помощ при вече възникнал проблем. Професионалното почистване на плака и зъбен камък е безболезнена и безобидна манипулация, която ако се извършва периодично може да предпази от възникването на пародонтално заболяване.
Редовните посещения при стоматолога ще помогнат не само с превенция и профилактика, а и с правилни съвети за домашната орална хигиена.
Много често се наблюдава отдръпване на венеца в областта на някой зъб, което хората асоциират с пародонтит. В повечето случаи това е следствие от неправилна техника на четкане и травмиране на меките тъкани около зъба. Правилната и ефикасна домашна хигиена е неделима част от здравето на устата и общото здраве като цяло.
Редовното посещение на зъболекар, балансираното хранене, природосъобразният начин на живот, умерените физически упражнения и избягването на вредните навици могат ни осигурят един по-здравословен начин на живот.

You can leave a response, or trackback from your own site.