Пролетно-лятна мода

От световните столици на елегантността

Разголени рамене, микрошорти, 12-сантиметрови платформим, течно злато, патинирано сребро, матиран бронз, десени от времето на децата-цветя, попарт графики, кобалтово синьо, искрящо бяло, високи талии, ориенталски мотиви, буфан ръкави, туники…
Колекциите на световно известните дизайнери, показани в Ню Йорк, Милано, Париж и Лондон, ни предоставят безброй възможности за избор. Единственото, което се иска от нас, е да не забравяме, че модата е само забавна игра, и да я играем така, както ни харесва. Без да се подчиняваме сляпо на никакви диктати.

Мода от Ню Йорк

Както винаги, най-косполитният град на света е изключително практичен, затова тук дизайнерите показват преди всичко дрехи и обувки, който изглеждат колкото жизненонеобходими, толкова и ефективни. Марк Джайкъбс лансира колекция в светли тоналности, напомняща едновременно изобретения от него гръндж, епохата на 60-те и минималистичния японски възглед за модата. Дона Каран залага на плисираните рокли в ръждивокафяво и обувките в кафява цветове гама. Диана фон Фюрстенберг – на ярките геометрични десени, спрягани по формата на къси сака и рокли тип “прегърни ме”. Майкъл Корс покорява с перфектни черно-бели костюми и елегантни официални обувки. Оскър да ла Рента си остава цар на коктейлните тоалети и обувки. Най-силно впечатление от всичко обаче прави завръщането на чистите, ярките и свежи цветове: червено, жълто, тюркоаз, зелено.

Очаквайте продължение

You can leave a response, or trackback from your own site.