Свежест и прохлада за тялото

За да ухаем приятно и да се преборим с миризмата от изпотяването, най-важно е да изберем точния продукт. Но при голямото разнообразие, предлагано на козметичният пазар, често се чувстваме изгубени. Как да открием подходящия за нас – най-добър спред нуждите и начина на живот?

Изпотяването

То е напълно естествен процес, който позволява на тялото ни да поддържа температура до 37 градуса. При голяма жега или излагане на слънчеви лъчи обаче е възможно процесът да се засили. Други фактори, които увеличават потоотделянето, са силна емоция или физическо натоварване. В тези случаи неприятните петна по дрехите в областта на подмишниците или капчици влага по дланите издават повишеното ни напрежение. Що се отнася до лошата миризма, добре е да знаем, че потта само по себе си няма такава. Бактериите, които съдържа, са виновни за неприятните ухания.

Дезодорант или антиперспирант

Допреди няколко години дезодорантите само прикриваха за известно време наприятната миризма, а антиперспирантите намаляваха потоотделянето и възпрепятстваха появата на нежелани ухания. Нерядко като основен аргумент против използването им беше съдържанието на талк, който оставаше грозни жълтеникави петна върху дрехите. Днес обаче дезодорантите са с изцяло обновени съставки, които не само носят желаното усещане за свежест, но ни обгръщат с ухание на чистота и комфорт.

You can leave a response, or trackback from your own site.