Дизайнерски хрумвания

Като туиги

Строгите графични рисунки в духа на 60-те години се оказват най-сполучливата алтернатива на властващата доскоро пъстрота. Виждаме ги превъплътени в късите рокли и тесните манта до коленете, в типично английските кастети и дългите ръкавици – със или без пръсти. Правата, безупречно пригладенакоса е не по-малко важна за завършения ретрооблик от интелигентно подбраните аксесоари.

В света на мрака

Любимият цвят на минималистите се завръща.Черното е отново на върха, при това в своя „абсолютен” вариант, което означава, че сега трауната гама не бива да се освежава с ярки цветови експлозии – те принадлежат на вчерашният ден. През есента и зимата черни ще бъдат както връхните дрехи: най-вече палта в милитъри стил, така и вечерните ансамбли от шансон, деловите костюми, коктейлните рокли и обвуките.

Императорът е жив

Високата талия ампир – точно под бюста, появила се по времето на Наполеон, запазва своите водещи позиции. Сега тя се „спряга” предимно под формата на официални тоалети с ниски правоъгълни деколтета и пищни ръкави. Особено актуални са обточванията с биета с древногръцки или египетски мотиви, копринените шнурове, ленти. А златните и сребърните ширити стоят почти катона мундирите на наполеоновите офицери.

You can leave a response, or trackback from your own site.