Жабото

То се появява като детайл в мъжкото облекло през 17 век а в средата на 19 век вече присъства и при дамски дрехи. Жабото излучва строгост но погледнато от друга странна може да създаде изключително ефирен ефект. Всичко зависи от материята и цветовете.

Моделът

В общи линии няма много място за експерименти. Вариантите са жабо тип вратовръзка или пък спускащо се от деколтето надолу до пъпа. Може да е семпло, във вид на леки къдрички, или пищно, като водопад от плат.

Материите

Когато става дума въпрос за елегантна риза, която да комбинирате с по-строг, делови костюм, метерията е памук. Жабото в този случай е семпло. Ако искате да комбинирате с къса пола или пък с секси панталон с ниска талия, от коприна или шифон, жабото трябва да е пищно, а метерията лека, полупрозрачна.

Цветовете

Деловата риза е бяла. Жабото може да внесе известна свежа натка, като чисто бялото е допълнено от много тънко райе – линийка или максимум две. Блузите и ризите от шифон предполагат повече цвят, комбинации в оранжево, пепел от рози, принтове и флорални мотиви. И ако при офис облеклото жабото е символ на елагнтност и строгост, във вторият случай ключовата дума е пищност. Още повече че блузите с жабо създават оптическо увеличение на дамското деколте.

You can leave a response, or trackback from your own site.