Костюмът и детайлите при Шанел

Костюмът и детайлите при Шанел

Костюмът се допълва от панделки, шалове, вратовръзки, красиви брошки. Казано накратко, детайлите са много, но -нещо наистина удивително и характерно за Шанел, те не създават впечатление за претрупаност и не нарушават пропорциите на сулуета.

Точно за това историците на модата до ден днешен се възхищават от чувството за мярка на знаменитата стилистка, която умело маха всичко излишно от дрехата.

Костюмите на Шанел покоряват жени със съвършено различни вкусове, костюмите се съчетават прекрасно както със спортно елегантни обувки така и с официални обувки. Кой може да забрави Жаклин Кенеди, облечена в розов костюм с тъмни биета в трагичния ден на убийството на президента в Далас? Или лейди Даяна, избрала за първото си посещение в Париж винтинж-ансамбъл на прочутата модна къща? Костюмът е неповторим стил е ценен високо и от Жана Моро, Роми шнайдер, Карол Буке. Той вдъхновява и най-верния последовател на Великата мадмоазел, Карл Лагерфелд, който обаче не се поколебава да го раздели на части и да даде на жакета статут на самостоятелна дреха, комбинирайки го често с тесни избелени дънки.

You can leave a response, or trackback from your own site.