Летен грим

Лятото носи нови тенденции в гримирането не само топлина и настроение. Този сезон залага на многообразиет, ето защо не бива да се колебаем да използваме цялата палитра от цветове. Сенките за очи искрят, глосовете и червилата ухаят на плодове и свежест, текстурата на фон дьо тена е въздушна като морският бриз.

Естествен

Най-устойчивата линия при гримирането. Елегантен и подходящ как за деня, така и за вечерта, този стил се характеризира с използването на бежовата гама. Това важи както за фон дьо тена, така и за останалата част от грима – сенки за клепачи, руж, червило. Погрешно е схващането, че гримът е прекалено семпъл и безличен. Обратно той придава небивала деликатност и нежност на кожата и чертите.

Бонбонено ярък

Лятото е настроено на ретро вълна. Диско модата с контрастните и съчетания в розово, зелено, лилаво и синьо рефлектира върху грима. Загарът на кожата е чудестна основа за тези цветове. Той омекотява студената ил тоналност и създава неповторим и изненадващ ефект, изпълнен с чуствителност и енергия. Тайната на този стил е в умереността. Ако сте решили да го превърнете във своя запазена марка, имайте впредвид, че трябва да използвате ярките цветове, за да гримирате очите или устните но в никакъв случай и двете.

Пастелен

Запазен за романтичките, този стил е изключително подходящ, ако искате да освежите кожата си и да бъдете едновременно съблазнителни и дискретни. Единственият му недостатък е, че не е подходящ за всички дами и може както да придаде неповторимост, така и да направи лицето да изглежда бледо и уморено при неправилно използване. Ето защо ако сте се спрели на него, е задължително да гримирате очите си с няколко цвята, нанесени стъпаловидно. Започнете от най-свежия нюанс и постепенно потъмнете към външния ъгъл на клепача.

Металикът

Искате ли да смаете околните с магнетизъм и оригиналност, заложете на този стил. Негови символи са златното, сребърното , перлено бялото, медното. При сенките смело смесете няколко цвята, не се колебайте да съчетавате дори сребристото и златистото. Харектерно е и използването на сенки за клепачи, руж , дори червило, обогатено със светлоотразяващи пигменти. Те могат да бъдат с перлени, златисти, сребристи или бронзови отблясъци, които според смесването или припокриването им отразяват светлината или имат метален отблясък.

You can leave a response, or trackback from your own site.