Роклята туника

Роклята е фаворит за горещия сезон. Кройките, вдъхновени от стила на 50-те – 80-те години, дават възможност за избор според предпочитанията и особеностите на фигурата. Актуалната дължина е около коляното, деколтетата са съблазнителни, а разголените рамене и гърбове се налагат като хит. Десените са точки, райета, цветя, каре и геометрични принтове. Роклите са подходящи за носене със почти всякакъв вид обувки – сандали, чехли, по официални обувки, летни ботуши каубойски тип и летни боти.

Роклята туника стои добре на всички фигури. През този сезон предпочитани материи са естествените – лен, памук, сатен. Цветовата гама е богата от класическо черно и бяло, сребристо и златисто до бежово и червено. Ето и някои от най-актуалните модели.

Рокля с висока талия стил „Ампир” е подходяща за всеки тип фигура.

Рокля балон също е актуална, но тя е само за високи дами с перфектни мерки.

Рокля трапец с иделана за слаби жени с тесен гръден кош.

Рокля тип яйце е с овална форма, с обем в кръста и бедрата, стеснена над коляното. Подходяща е за дами с тесни рамене, за много слаби фигури – за създаване на обем, за жени, които искат да прикрият закръглеността си.

Роклята туника може да се носи свободно или пристегната с колан на кръста, стои добре на всички фигури тъй като прикрива недостатъците.

Рокля с X силует е за жени с тесни рамене и закръглен ханш.

Класическа вталена рокля не е подходяща за дами с голяма разлика между бюста и ханша.

Обемната в горната си част рокля стои добре на дами с тесн рамене, а разкроена – с по-едър ханш.

Рокля камбана – прикрива закръгленостите в областа на ханша и талията.

Френски тип рокля – с колан на ханша и без вталяване в областта на талията не е подходяща при фигура с тесни рамене и много широк ханш.

You can leave a response, or trackback from your own site.