Якета, шлифери, колани и обувки

Якето

Напоследък на мода са късите и вталени якета. Те са много подходящи за носене през пролетта и есента. Якето освен, че е актулно то е и много практично, защото може да се комбинира със всякакъв вид облекла и обувки – дънки, панталони, поли с различна дължина, както и с всекидневни рокли, от обикновенни спортни обувки до елеганти обувки на висок ток. Най-разпространени са якетата от кожа, дънков плат и велур. Модели с много джобове, капси и ресни в класическите цветове черно и бяло са предпочитани.

Шлифера

Суперактулани са женствените шлифери с ретро звучене – вталени с големи ревери и широк колан, който подчертава талията. Както и при якетата и тук моделите с много джобове, с големи капаци и метални катарами са предпочитаните. Предпочитана дължина е тази до коляното. Шлиферите модат да се носят с почти всякакъв вид облекло от дънки до официални рокли. Предпочитаните обувки са обувките с остри върхове.

Колани

Дамите с тънки талии могат да подчертаят женственоста си с така актуланите колани-пояси, а по закръглените с етно колани, свободно падащи над талията. Предпочитаните колани са тези с капси, катарами и огромни токи във свежи цветове, като не забравяме черните и белите колани. Официалните рокли изглеждат шик с полоща на тънак колан който се връзва отпред като панделка.

Обвуки със закръглени носове

Закръглените носове вече започват да измесват обувките с остри муцунки. Обвуките с остри муцинки се запазват единствено в официлната мода. Актуални са обувките туп пантофи с равна подметка и тези с висок ток и дебела подметка. Напочит са панделките, джуфките, катарамите, капсите и камъчетата. Предължават да се носят цикламените и сините обувки но цветовета на сезона са обувки в бежово-кафяв цялата гама, бордо, виолетово и черното и комбинации от тези цветове.

You can leave a response, or trackback from your own site.