Натурална козметика

Натурална козметика за лице – забравете стареенето на вашата кожа.
Навременната и всекидневна употреба на натурална козметика за лице може значително да забави стареенете на вашата кожа. Най-важното условие за правилната грижа за лицето е внимателното му почистване. В състава на повечето почистващи козметични средства се съдържа киселина, алкохол, и метали, които обезводняват и изсушават кожата. А както е известно появата на дребни бръчици се получава заради загубата на скъпоценната влага. Защото кожата ни се състои от 80% вода. Затова препоръчваме да се използват единствено 100% натурални продукти, които са без съдържание на киселини, в състава на които влизат екстракти от билки и обогатени съединения. Като начало бихте могли да изберете един лек, нежен, натурален почистващ лосион, обогатен например с масло от Сладък бадем и Сусам, който е подходящ за всеки тип кожа.
Не пренебрегвайте и почистващите маски за лице. Те са особено необходими за вашата кожа. Почистването на лицето с розова глинена маска би донесла отлични резултати за вашата кожа.
Досега говорим само за повърхностното почистване на кожата.

Но не бива да се подминава и въздействието на по-дълбоките слоеве на епидермиса – един път седмично се препоръчва ексфолиране на мъртвите клетки и почистване на порите. За тези процедури е най-добре да подберете натурални скрабове с дребна текстура. Ексфолиращите гранули са най-добрият натурален продукт, който може да се избере. Гранулите ефикасно и деликатно ексфолират роговия слой, като премахват мъртвите клетки от епидермиса и елиминират токсините.

Втората стъпка за внимателно поддържане на лицето е овлажняването. Доказано е, че ако от година на година кожата ви изпитва дефицит на влага, то тя изглежда на няколко години по-стара от биологичната си възраст. Съединителните тъкани на кожата най-добре от всичко се обновява във влажна среда. Затова е препоръчително използването на натурален лосион за лице, който хидратира и подхранва епидермиса.

Особено внимание е необходимо да се отделя на кожата около очите. Областта на клепачите е много тънка, лишена от мастни жлези и много лесно губи влага. Предотвратяването на първите бръчици в тази област може да стане ако започнете отрано грижа за тази област – приблизително от 20-годишна възраст.

You can leave a response, or trackback from your own site.