Цветът на косата определя грима

Добре е да знаете…

Червенокосите дами често имат порцеланов тен на лицето. Най-подходящото за тях е да останат в хармония с огнените нюанси, за да подчертаят още повече цвета на косата си. Това се отнася обаче най-вече за червилото. При сенките за очи, оттенъците на червеното трябва да се избягват. В най-общи линии специалистите съветват дамите с огнена коса да черпят от гамата с есенни тонове, като повече или по-малко засилват грима си според ефекта, който искат да постигнат.

Най-подходящите цветове…

Топлите тонове и огнените нюанси подчертават красотата ви: кафявото, медното, жълтото, бронзовото хармонизират с цвета на косата ви и го карат да изпъкне още повече.

…и тези, които трябва да избягвате

В никакъв случай не използвайте сенки за очи в същите тонове като косата ви: ако тя е оранжева – избягвайте кафеникаво-керемидените нюанси при грима, а ако е рубиненочервена - забравете за кафеникаво-червените тонове. Внимание също така и с прекалено розовите, виолетови или червени нюанси, които ще накарат кожата ви да изглежда повехнала, а чертите -уморени.

Съветите на професионалистите

Дамите с огнени коси могат смело да посегнат към сенките за очи със сатенен ефект или тези, които придават изтънчено леден завършек (металическите и графитените). За да изпъкне порцелановият ви тен, заложете на грим в кестеново и сиви нюанси. Тъй като косата ви в повечето случаи е тази, която привлича вниманието, позволете й да продължи да играе „главна роля” и не напластявайте много грим по лицето си. Можете да подчертаете или очите, или устните, но никога двете едновременно. В съчетание с огнения цвят на косата ви това ще предизвика ефект на експлозия.

Тенът

Нанесете флуиден фон дьо тен в бежови оттенъци. Препоръчително е продуктът да има слънцезащитен фактор. Нанасяйте с леки нежни движения, за да не напластите много фон дьо тен. Имате нужда от съвсем малко, за да подчертаете кожата си, да изравните тена и леко да покриете, без да „изтривате” напълно луничките си. Те са част от чара ви и затова се възползвайте от тях. Относно пудрата: с нейна помощ ще матирате тена си и ще възвърнете неговата свежест. За още по-добър резултат използвайте и малко руж в прасковени, бледорозови или оранжеви оттенъци. Много важно за вас е винаги да хармонизирате грима на очите и устните си.

Очите

Можете да си позволите и по-ярки цветове на сенките, но те задължително да бъдат със сатенен ефект. Най-подходящи са светлите тонове на кафявото и медното, които улавят светлината, или по-студени оттенъци като лилавото и нежно зеленото, които правят погледа по-мек. Относно спиралата можете да използвате черна през цялата година, но през топлите месеци е препоръчително да заложите на кафявата.

Устните

Най-подходящи за вас са червените тонове (за предпочитане под формата на гланц за устни), кафеникавите или керемидено-ръждивите. С тях ще постигнете невероятен ефект. Използвайте ги, без да пестите в ежедневния си грим. Ако искате устните ви да изглеждат по-плътни и обемни, заложете на червеното червило.

You can leave a response, or trackback from your own site.