Как да подмладите кожата си

Стресът u възрастта неминуемо оставят своя отпечатък по кожата ни – бръчици, петна, липса на блясък. Добрата новина е, че можем да забавим появата на тези белези на стареене. Предлагаме ви пет лесни стъпки за справяне със следите на времето.

Слънцезащита по всяко време

Не забравяйте, че кожата ви се нуждае от филтър, който да я пази от вредните слънчеви лъчи. Дори през есента и зимата. И тук не става въпрос само за кожата на лицето – от слънцезащита се нуждаят също шията и зоната на деколтето. Вредните UV лъчи са виновни за всички признаци на старе ене – пигментация, бръчки уморена и отпусната кожа Затова, ако вашият дневен хидратиращ крем няма UV защита, непременно сложете допълнителна такава При възможност избирайт хидратиращ продукт с UV защита.

Хидратирайте добре

С годините кожата търпи куп влияния, които увреждат структурата на клетките и я дехидратират. Хиалу-роновата киселина е важна за запазване на кожата ни здрава, добре хидратирана и красива. Затова специалистите препоръчват да използваме хидратиращи продукти, дневни и нощни кремове, в които има хиалуронова киселина – тя ще задържи водата в клетките, което пък ви гарантира гладка и тонизирана кожа.

Възстановявайте и презареждайте

Кожата на всеки човек увисва с годините – причина за това е както гравитацията, така и намаляването на колагена и еластина. Освен това с годините кожата ни произвежда повече свободни радикали, които увреждат епидермиса. Затова трябва да я възстановяваме, презареждаме и обновяваме -постоянно. Търсете продукти, които съдържат пептипрди и антиоксиданти.

You can leave a response, or trackback from your own site.