Как да защитим обувките от зимата

Поддържането на обувките и ботушите да изглеждат добре през целия зимен, след падането на температурите и когато улиците станат изпълнени със заснежена и заледена бъркотия, не е толкова лесна задача. Ето няколко съвета от марката за обувки Jack Erwin.


Jack Erwin предлага модерни висококачествени обувки от естествена кожа в ограничено издание, всички обувки са ръчно изработени в Испания, и се доставят директно до вашата врата безплатно.


Ето и техните зимни тайните за грижа за обувки:


За да запазите вашите кожени обувки през зимния сезон, най-важното е да подготвите и да предпазите кожата от студ, сняг и сол.


1. Почистете добре обувките, след това нанесете балсам за подхранване и овлажняване на кожата. За повече ежедневни обувки, продукти като масло от норка и седло сапун вършат чудесна работа както за обикновена кожа така и за водоустойчива кожа. Също така използвайте и балсам за премахване на солни петна.


2. През целия сезон, важно е кожата на обувките да е добре хидратирана, като периодично трябва да слагате балсам. Когато времето стане много студено кожата изсъхва много бързо в резултат на което се появяват пукнатини. Използвайте различни препарати за кондициониране и хидратиране на кожа.
Обърнете внимание: Повечето такива препарати съдържат масло от норка и трябва да се използват пестеливо!
­

3. Ако вашите обувки са изложени на дъжд или сняг, незабавно изтрийте остатъка и с потупване оправете всички мокри повърхности, включително и от вътрешната страна и всеки метални обкови, с мека и суха кърпа. Това ще помогне да се предотврати появата на петна, които могат да се произтекат от дъжд или сняг със смесване със сол и други остатъци намерени на улицата. Накрая използвайте пчелен восък и полирай­те добре за да се получи добър блясък.


Имайте предвид, че различни видове кожа и покрития изискват специализирани грижи и че прекалената употреба на крем или продукт може да повлияе на дълголетието на кожата.Източник: ObuvkiZona.com

You can leave a response, or trackback from your own site.